Veľkonočná torta nie je úplne tradičným prvkom týchto sviatkov, ale môže byť príjemným spestrením bohato prestretého veľkonočného stola. Prekvapte návštevy či kupačov veľkonočnou tortou, ktorá nielenže poteší maškrtné jazýčky, ale zároveň bude aj milou dekoráciou podčiarkujúcou sviatočnú atmosféru. Fotopostup na veľkonočného zajačika vám ukáže ako na to.
1. Korpusy si upečieme v nerezových okrúhlych miskách. Hlavičku zajka v menšej, vajíčko vo väčšej. Na hlavu aj na vajíčko upečieme v miskách po dva korpusy, jeden kakaový, jeden orechový.
2. Začneme s plnením a zdobením zajkovej hlavy. Oba korpusy (kakaový aj orechový) pozdĺžne prerežeme na tri časti.Plnkou časti spojíme do tvaru gule- hlavy. Obtrieme plnkou a potiahneme naružovo zafarbeným fondánom.
3. Z bieleho marcipánu vytvarujeme líčka, papuľku a zuby. Z čierneho vymodelujeme noštek a vyrežeme trojuholník, ktorý bude slúžiť ako podklad úst. Pomocou okrúhlych vykrajovačiek rôznych veľkostí vykrojíme z marcipánu časti na očká.
5. Z marcipánu rovnakej farby ako hlava vyrežeme ušká. Z ružového marcipánu ich „vnútrajšok“. Aby sa nám ušká dali pripevniť k hlavičke nalepíme na ne drôtiky, prípadne špajle. Ružový „vnútrajšok“ uška slúži na zamaskovanie drôtikov. Ušká necháme stvrdnúť do požadovaného tvaru, ako pomôcku môžeme použiť papierové rolky z alobalu.
A takto vyzerá zajko v celej svojej paráde, postup sa dá využiť s malou obmenou aj na narodeninovú/detskú tortu zajka v klobúku. 🐰